Cube stories

6 december 2022

Eerste artikel gepubliceerd

Het eerste artikel van 4DCube b.v. is geplaatst in een vakblad. Het thema is iets waar wij ons al lang mee bezighouden. De oorsprong van het onderzoek achter dit artikel, ligt vóór het ontstaan van 4DCube, omdat 4DCube deels ontstaan is uit dat onderzoek past het artikel prima in onze white paper reeks.

Het sluit prima aan op de sdg’s 9 (industrie en innovatie) en 12 (verantwoorde produktie). De toeleverindustrie voor de metaalgieterijen en de gieterijen zelf weten zeer goed wat de gevaren van de furaanbinders zijn. Ook dat er veilige economisch verantwoorde oplossingen zijn.

De leugen regeert

Vooral de toeleveranciers, de one-stop shops voor de gieterij industrie wordt door enkele grotee bedrijven gedomineerd. Aangezien hun “roots” in de organische chemie zijn, hebben zij er belang bij de daadwerkelijke gevaren van de bindmiddelen die verkocht worden te bagatelliseren. Zelfs feitelijk misleiding is een techniek die succesvol toegepast wordt, niet lleen richting hun klanten maar ook richting overheden.

4DCube ziet het niet als haar primaire taak om dit verder boven water te krijgen maar om haar klanten te wijzen op welke veilige alternatieven er zijn.

Zet anderen ook tot nadenken aan

Met wie werkt 4DCube samen?
© 2023 - 4DCube
info@null4dcube.nl